Goede ideeën, deel 1

Als je zelf even geen inspiratie hebt voor een leuke blogpost, dan maak je er toch een over de goede ideeën van een ander 🙂 In no particular order.

Het eerste goede idee: Pieter Pot! Dit is een verpakkingsvrije supermarkt. Je bestelt je eten en het wordt geleverd in glazen potten, of plastic potten die 1 op 1 te hergebruiken zijn waarbij een lage CO2-uitstoot wordt gerealiseerd. Zelfs inclusief het transport voor het bezorgen van de boodschappen, komt de milieubelasting lager uit dan bij zelf een tripje naar de supermarkt maken om vanalles te kopen dat in wegwerpverpakkingen zit. Meer informatie vind je op de website. Ik zeg eerlijk dat ik er zelf nog nooit besteld heb, omdat ik vanwege mijn werkzaamheden als muzikante / ZZP’er mijn boodschappen in bulk kan halen bij de Sligro, dus ik ben benieuwd naar je ervaringen!

En dan: Kook je, net als ik, vaak per ongeluk te veel? En heb je ook, net als ik, geen zin om een hele week meerdere dagen hetzelfde te eten? Bij Stichting Thuisgekookt kan je tegen kostprijs het eten aanbieden aan buurtgenoten. Die kunnen het dan, in een door jou bepaald tijdslot, komen ophalen om het zelf op te eten. Zero waste! En als het niet wordt afgenomen, kan je altijd toch nog ervoor kiezen om het in te vriezen of op te eten. De betaling gaat via de site, en om de serverkosten en dergelijke te kunnen betalen, komt er 10% commissie bovenop voor de site. Stichtingen mogen wettelijk gezien geen winstoogmerk hebben, en omdat het om lage bedragen gaat is het rond de 50 cent per transactie, die wordt betaald door degene die jouw eten koopt. Extra bonus: In mijn persoonlijke ervaring gebeurt het regelmatig dat deze dienst wordt gebruikt door kwetsbare mensen die, vanwege ziekte of ouderdom, niet (meer) in staat zijn zelf te koken. Niet altijd overigens, het is door iedereen te gebruiken! Dus het is gelijk ook nog een low-budget tip als je een avondje geen zin hebt om te koken, want voor 3 tot 6 euro kan jij een maaltijd bij een van je buren afhalen die je alleen zelf nog een hoeft op te warmen.

Ook heb je vast wel eens gehoord van de app Too Good To Go. Deze is iets bekender. Hiermee kan je een verrassingspakket ophalen bij diverse supermarkten of bakkers, slagers etc. Het gaat meestal om producten die nog wel eetbaar zijn, maar volgens de hygiënerichtlijnen niet meer de volgende dag verkocht mogen worden. Omdat er van tevoren nooit bekend is wat een winkel aan het eind van de dag over heeft, weet je dus ook nooit precies wat voor producten je krijgt. Wel kan je er grofweg vanuit gaan dat het in totaal een korting van rond de Het aanbod varieert per dag en regio, dus het is wellicht niet voor iedereen interessant.

Dat was hem weer voor nu. Ben je ook nog langs een goed idee gekomen? Of heb je er zelf een? Deel het met me. Als ik het ook een goed idee vind, dan krijg je een eervolle vermelding bij mijn volgende goede-ideeënpost!

Veel liefs,

Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s