Eerste keer bulkboodschappen

We hebben er een tijdje naartoe geleefd: De schuur is opgeruimd! Zie hieronder een compilatie van het proces. Je ziet vooral mijn vader, die alle schots en scheef hangende plankjes opnieuw aan de muren bevestigt. Ondertussen sorteerden mijn vriend en ik alle spullen op de gang. Veel ging naar het grofvuil, een heleboel belandde in de textielbak van het Leger des Heils en een fikse hoeveelheid mocht naar de kringloop.

Zie hier de transformatie van de schuur! Alle muziek is rechtenvrij en komst van Benson.

Om de schuur zo te krijgen, moesten we wel wat investeren. Ik had transparantie beloofd, dus hier komen de cijfers:

Stellingkast Sencys E 45,99 (Praxis)
Voerton 55 liter E 54,95 (Voertonnen.nl)
Voerton 40 liter E 20,95
Verzendkosten E 5,95
Totale kosten: E 127,84

Dat is natuurlijk best een investering. Ik zal ook eerlijk zeggen dat de voertonnen ook makkelijk een slag kleiner hadden gekund, maar daar kom je pas achter als je ze gaat vullen. We hebben overwogen om de grootste terug te sturen en wat kleinere ervoor in de plaats te bestellen. De reden dat we hier toch niet voor hebben gekozen, is omdat we meerdere eetbare producten in de grootste voerton kunnen bewaren in hun originele verpakking. Daarnaast is het een eenmalige investering.

Van de boodschappen heb ik een tabelletje gemaakt. Die vind je hier. Hier kun je zien dat we bij de Sligro ongeveer E 60 hebben uitgegeven aan bulkproducten, inclusief btw. Ik heb de prijs per kilo of liter vergeleken met de producten die we normaal gesproken kopen. Zo heb ik uitgerekend dat dezelfde boodschappen in dezelfde hoeveelheden ons in de supermarkt opgeteld E 199,- zouden kosten en dat de winst op de boodschappen E 135,58 is. Als we daar de investering afhalen komen we op een winst van E 7,74! Daar moet ik bij vertellen dat ik als referentie de producten heb gebruikt die we bestelden bij Pic-Nic toen we vanwege de pandemie de supermarkt vermeden in het begin. Sommige producten kunnen dus wel goedkoper.

Technisch gezien is het pas winst als we dit allemaal hebben opgemaakt. Maar we besparen nu al erg veel aan verpakkingsmateriaal, en dat was onze eerste opzet. Dat we meteen al winst hebben gemaakt, al is het minder dan een tientje, is mooi meegenomen! Nu kan natuurlijk niet iedereen naar de groothandel. Maar als jij ergens iets in bulk koopt, vertel me dan vooral waar je dat kocht en hoe duur het is. Dan houd ik een overzicht bij voor jullie!

Zo, dat zit erop! Fijn, zo’n paasweekend. Eindelijk even tijd vinden om de site bij te werken. Hopelijk heb jij ook iets gedaan wat je leuk vindt, of je nou wel of geen Pasen viert. Wat je ook doet, geniet ervan!

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s