The Curry Guy Veggie

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een van mijn beste vrienden: Het kookboek ‘The Curry Guy Veggie’ van Dan Toombs. Ik had al uitgelegd dat ik hier niet voor betaald krijg, toch? Ik vind dit boek gewoon fijn. Sommige (bij-)gerechten zijn best moeilijk, maar de curry’s zijn dat eigenlijk nooit. En het smaakt fantastisch. Dubbele bonus: Een heel hoofdstuk over vegetarische BBQ-gerechten.Het was even een klus om alle kruiden te halen bij de toko, maar nu ik ze allemaal in huis heb en ook een lading gedroogde bonen op voorraad heb, kan ik eigenlijk altijd een maaltijd uit dit boek tevoorschijn toveren.

Sowieso heb ik de gedroogde peulvruchten door dit boek heel erg leren ontdekken. Wat een uitvinding! Ik week de hele zak bonen een nachtje in water, kook het de volgende dag een uur en vries het in porties in. Het is lekkerder dan uit blik en het scheelt onwijs veel blikjes in de prullenbak. Ter illustratie: Een zak gedroogde splitkikkererwten weegt ongeveer 500 gram. Als je dit laat weken, verdubbelt het in gewicht en heb je dus een kilo. Dat staat dus gelijk aan ongeveer 5 blikken! En het is ook nog eens veel lekkerder. Je gooit ze uit de vriezer zo in je pan bij je gerecht, ze hoeven alleen nog maar op te warmen. Ik heb een toekomstdroom waarin ik deze bonen in bulk kan kopen. Dan scheelt het nog meer aan verpakkingsmateriaal! Maar het zal nog even duren voordat ik daar aan toe ben.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van kruiden. Ik maakte al best vaak curry, maar kocht toen iedere keer een zakje kruidenmix of currypasta. Sinds dit boek ben ik me bewust van de onzin daarvan. Natuurlijk zitten alle losse kruiden ook in een zakje, maar ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik daar 80x zo’n gerecht kan maken. En ook hier de droom om gedroogde kruiden in grootverpakking te kunnen kopen. Maar voordat dat zo ver is, heb ik nog een hoop te doen. Hierover later meer!

Liefs, Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s